VIDEO: Ovo je najtraženiji terorista na svetu!

0

Vođa sunitskih džihadista: Abu Bakar al Bagdadi
 

Video je objavljen na makar dva portala koji koriste sunitski ekstremisti, ali zasad nije bilo moguće nezavisno proveriti da li je osoba koja drži propoved u džamiji u Iraku zaista vođa Abu Bakr al-Bagdadi.

 

Islamska država Iraka i Levanta je brutalnošću i obmanama zauzela veliki deo teritorije Sirije i Iraka gde je objavila uspostavljanje Islamske države, kalifata, za čijeg je lider proglasila al-Bagdadija, tražeći od svih muslimana da mu se zakunu na vernost.

 

ŠOKANTNO: I Srbija u petogodišnjem planu sunitskih džihadista!

 

Na snimku sa znakom medijske službe Islamske države muškarac, za kojeg se tvrdi da je al-Bagdadi, izlaže program islamske države i filozofiju vladavine u kalifatu.

Obučen u crnu odoru i s turbanom na snimku polako se popeo na propovedaonicu u džamiji u Mosulu koji je Islamska država zauzela prošlog meseca.

 

Irački obaveštajni zvaničnik rekao je da se posle analize veruje da je čovek na snimklu al-Bagdadi i dodao da se dolazak velikog konvoja juče u Mosul poklopio s blokadom mreže mobilne telefonije u toj oblasti koja je počela da radi tek kada je konvoj napustio taj grad, drugi po veličini u Iraku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here