Vidiću crveni dali navijači

0

Posle četiri uzastopna poraza i najgoreg niza za poslednje 22 godine jedini izlaz iz "pakla" je da se pobedi najveći rival, odnosno sam "đavo" (čitaj "crveni đavoli"). Upravo to se dogodilo Liverpulu, koji je u najvećem derbiju Engleske ostvario veliki trijumf nad Mančester Junajtedom, popularnim "crvenim đavolima" (2:0).
Jedan od aktera ovog spektakla, koji je na "Enfild Roudu" okupio 44.188 gledalaca, bio je srpski reprezentativac i jedan od najboljih defanzivaca sveta Nemanja Vidić. Na njegovu i žalost Mančester Junajteda, Srbin je i u trećem uzastopnom susretu protiv "crvenih" iz Liverpula morao pre vremena u svlačionicu. Vidić je u 89. minutu na centru igrališta faulirao domaćeg napadača Dirka Kujta i dobio drugi žuti karton, što je automatski značilo crveni karton i isključenje.

Nemanjina treća nesreća

 

Vidić je isključen u trećem uzastopnom meču protiv Liverpula.
Prošle sezone je "pocrveneo" prvo na "Enfild Roudu", 13. septembra 2008, ali je tad teren morao da napusti u poslednjem 90. minutu, kad je pobednik već bio rešen (2:1 za Liverpul).
Mnogo mu je teže bilo 14. marta ove godine. Vidić je najpre u 28. minutu izgubio duel sa Toresom za izjednačenje Liverpula (1:1), da bi u 67. minutu dobio crveni karton (rukom zadržao Džerarda), a iz dosuđenog slobodnog udarca Aurelio postigao treći gol za goste, koji su do kraja meča naneli "đavolima" najteži poraz na "Old Trafordu" još od 1992.

Ta, kao i nekoliko prethodnih odluka 38-godišnjeg sudije Andrea Marinera, izazvale su gnev menadžera gostiju Aleksa Fergusona.
– Liverpul je zaslužio pobedu, bio je bolji, ali je razočaranje još veće zbog nekih kontroverznih odluka arbitra. Ne znam da li su u pitanju godine i neiskustvo jer je stvarno bilo teško suditi u tako uzavreloj atmosferi, tek on je očigledno podlegao tom ambijentu, navijači su ga svojim fanatičnim navijanjem naterali da pokaže Vidiću crveni karton – rekao je škotski trener i posebno naglasio da Vidić nije zaslužio prvi od dva žuta kartona.
Ferguson je istakao da je "aspekt ranjene zveri", misleći na nezavidnu situaciju koja je pretila Liverpulu u slučaju novog neuspeha, dodatno uticala na sudiju.
– Arbitar je morao da isključi Karagera kad je srušio Ovena. Da je Liverpul tada ostao bez kapitena i najboljeg igrača, priča bi bila potpuno drugačija – smatra Ferguson, koji priznaje da je i njegov tim podlegao ambijentu.
– Bili smo zaista loši, ali očekujem da sad uzvratimo udarac, kao prošle sezone, kad nas je Liverpul pobedio sa 4:1, ali mi smo uspeli da se odupremo svim pritiscima i osvojimo titulu.
 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here