EPA-EFE/JOEL CARRETT

Mats Vilander i Tomi Has ocenili su da je Novak Đoković igrao netipičan meč za njega na Australijan openu.

Posle poraza od Janika Sinera, Vilander je rekao da ga je iznenadio veliki broj Novakovih grešaka.

– Siner je odigrao neverovatan tenis. Što se tiče Novaka, jasno je da ne možete uvek da odigrate savršeno, ali i kada ne igrate dobro meč dobijate, kada ste veliki. Novak je delovao nekako ravno u ta prva dva seta, imao 54 neiznuđene greške. Bilo je vidljivo da se nije osećao komotno u ta prva dva seta – kaže Vilander.

Bivši broj dva na svetu, Nemac Tomi Has, ocenio je da je Srbin naišao na zid sa druge strane.

– Uvek od Novaka očekujemo da igra na najvišem mogućem nivou, posebno na ovom terenu. Siner mu nekako otežava posao više od drugih protivnika. Nole je povremeno izgledao kao da je video na drugoj strani sebe u ogledalu. Kao da je igrao protiv sebe, trudio se da se vrati u ritam. U taj-brejku je spasao meč loptu. Ipak, nešto je nedostajalo. Nije uspeo da pronađe način da prodre duboko u ovaj meč – kaže Has.

Vilander je dodao da je u jednom momentu delovalo kao da će Novak proigrati.

– Očekivali smo posle tog trećeg seta da Novak krene da počne da igra bolje. Očekivali smo da dobije set, znali smo da može. Ali po tome kako je udarao lopticu u prva dva seta, to je bio prevelik zahtev, očekivati da iznenanda počne da igra bolje, posebno ako Siner održi nivo, što se i desilo – kaže bivši šampion Melburna.

Za kraj, rekao je da će Siner osvojiti mnogo velikih titula.

– Siner je dodao mnogo varijacija, deluje komotno na mreži, da igra slajs bekhend, servis mu je mnogo bolji. Pogađa lopticu “svit spotom”. Čuo sam kako to Novak kaže na konferenciji. On je igrač koji napreduje, voleli bismo da ga vidimo malo emotivnijeg, ali mislim da to nećemo dobiti od Janika Sinera. Čak i kada pobeđuje, on je na misiji, mislim da će osvojiti mnogo slemova. Ovaj meč bio je velik, ali neće biti tih emocija. Ima stabilan karakter, na terenu i van njega, da budem iskren, osvojiće gomilu slemova – zaključio je Vilander.

1 COMMENT

  1. Ma vrati se ti gospodine 😂 više od tebe je osvojio grend slem turnira za tri puta😂 A TI SI NEKO DA KOMENTARIŠEŠ NJEGA😂 SRAM TE BILO!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here