EPA/Ray Acevedo
Rafael Nadal

Mats Vilander je uveren da je Rafael Nadal pogrešio u planiranju turnira što je dovelo do povrede rebara.

Španac je do poraza od Tejlora Frica u finalu Mastersa u Indijan Velsu, imao skor od 20:0 od početka sezone.

Međutim, baš u Kaliforniji je osetio problem sa povredom rebara zbog čega je sada prisiljen da pauzira do šest nedelja.

Otuda će propustiti i Masterse u Monte Karlu i Madridu, ali se veruje da će biti spreman za Rim i Rolan Garos.

– U savršenom svetu pomislio bih da će pošto je osvojio Akapulko, igrajući kako je igrao, pobedivši Medvedeva u dva seta i Kamerona Norija u finalu, propustiti da ode u Indijan Vels i Majami. Tako bi bio mesec dana bez turnira i onda bi imao svoj normalni raspored na šljaci – kaže Vilander.

Međutim, iznenadan dobar start dao mu je zamah u sezoni, pa se odličio da igra u prvoj polovini američke martovske turneje, što ga je koštalo povrede.

– Preforisirao je svoje telo, previše po meni. Ali to je Rafa Nadal, voli tenis i takmičenje tako mnogo i kada se oseća dobro on će izaći i trčati što jače može. Ljudi kažu, Rafael Nadal neće dugo trajati zbog povreda, ja sam uvek gocorio suprotno. Rafa Nadal će igrati dok se ne povredi, onda će otići kući na rehabilitaciju, potom će igrati ponovo i terati sebe na nove fizičke napore, mentalno i emotivno, da bi se opet povredio. I tako ide ciklus, kuća, rehabilitacija. To je njegova karijera i nije mu lako, i sam to govori, ali mislim da ima sasvim pristojnu karijeru. Na papiru je najbolji igrač svih vremena, tako da to što je uradio je možda bolje nego da igrate 18 godina u nizu i nikad ne uzmete pauzu – zaključio je Šveđanin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here