EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula, impresioniran je prvim izdanjem Novaka Đokovića u Parizu.

Najbolji teniser sveta je na premijeri na Rolan Garosu protivniku Jošihitu Nišioki prepustio samo četiri gema i tako na najbolji način pokazao da je u dobroj formi.

Posle Novakove pobede od 6:3, 6:1, 6:0, Vilander je u komentaru za Eurosport rekao kako mu se Novak čini da je sve mlađi i da se ne primećuje da je nedavno proslavio 35. rođendan.

– Vidite da je on sve mudriji kao teniser, taktički igra tačnije i s obzirom na njegove godine, izgleda izuzetno dobro. Ne mogu da verujem da igra na ovom nivou posle onog što sam video u Monte Karlu protiv Davidoviča Fokine. Neverovatna je razlika – kaže Šveđanin.

On takođe veruje da će sve veći broj noćnih mečeva na Rolan Garosu ići na ruku najboljem teniseru sveta.

– Igraće mnogo tih večernjih mečeva, mislim da njemu to i nije tako važno kao Rafi Nadalu. Možda će jedino Karlos Alkaras uspeti da se nosi sa bilo kojom vrstom uslova, ali njega još ne mogu da stvrstam na nivo Novaka i Rafe. Moram da ga vidim kako pobeđuje tri ili četiri meča u tri seta. Gledajući ove momke, njihov fokus i intenzitet, ne mogu da razumem kako održavaju stalno tu vatru – dodao je Vilander.

1 COMMENT

  1. Ne raazumem trenare Ivanisevica.On silno navija za nadala i uporno tvrdi da ce nadal da pobedi.Da li je on mislio da time vredja Novaka i da na njega deluje negativno.To imi se ne svidja.On unapred predvidja pad Djokovica.Nesto se desava a da Novak to ne zna.Zbog Ivanisevica vajda koji je bio stub i motor Novakovih pobeda.Morao je da ode.Ne znam da li je Novak upoznat sa ovim izjavama Ivanisevica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here