Printscreen: Youtube/ Eurosport Tennis
Mats Vilander

Novak Đoković ne prestaje da deli lekcije rivalima na Vimbldonu, a to je nateralo i legendarnog švedskog tenisera Matsa Vilandera, koji radi kao komentator na Eurosportu, da se oglasi i poruči da je Srbin najbolji ikada. Kao i da trenutno svi mogu da uživaju u njegovoj, verovatno, najboljoj verziji.

Krupne reči stigle su na račun srpskog i svetskog teniskog asa, koji je protiv Rusa Andreja Rubljova nastavio da krči put ka trofeju u Londonu.

Prethodna četiri puta podizao je trofej namenjen najboljom na travi “Ol Ingland klaba” i trenutno deluje nezaustavljivo u pohodu na peti uzastopni, a ukupno osmi, koliko ih ima i rekorder Rodžer Federer.

Novak je zacrtao cilj da se u Velikoj Britaniji domogne neverovatnog 24. najvećeg trofeja u karijeri, čime bi se izjednačio sa apsolutnom rekorderom Margaret Kort.

Vilander nema dilemu da je Srbin najveći ikada, kao i da nisu realna poređenja sa Kort.

– Jasno je da Đoković ide po 24. grend slem, čime bi izjednačio rekord Margaret Kort koji je najbolji u tenisu ikada, bilo da je reč o muškoj ili ženskoj konkurenciji. Margaret je to uradila dok još nije bila “open era”, tako da te stvari i nisu baš za poređenje. Što se Novaka tiče, on će biti najbolji ikada. Za mene nije samo najbolji svih vremena, već smatram da smo u 2023. godini videli najbolju verziju Novaka Đokovića – poentirao je Mats.

Novak je osvojio Australijan open, zatim je pokorio Francusku i podigao trofej na Rolan Garosu, a sada je na idealnom kursu da bude najbolji i na Vimbldonu, čime bi dodatno pobegao Rafaelu Nadalu koji je ostao na 22 GS titule.

– Način na koji je uzeo Australijan open je fantastičan, neverovatan. Forhend je udarao jače nego ikad ranije. Da li je to bilo zbog male povrede u desnoj nozi ili se jednostavno osećao opuštenije, to ne znam. Na Rolan Garosu smo videli da je bio impresivan u polufinalu protiv Karlosa Alkarasa. Uspeo je u 36. godini da diktira tempo i igru, pa mislim da je sa godinama shvatio da mora da bude još agresivniji, s obzirom na to da zbog godina neće moći da se oporavi tako brzo kao što je pre bio slučaj. Suština je da je on sve bolji igrač i da sve jače udara lopticu – objasnio je Vilander.

– I kao mlad teniser je bio izuzetno pametan, ali njegov teniski IQ s godinama dodatno dolazi do izražaja. Svaki aspekt njegove igre je sada bolji nego ranije. Za mene Novak nije samo najbolji ikada u muškom tenisu, već je trenutno i najbolja verzija sebe – zaključio je legendarni švedski teniser i komentator Eurosporta.

Podsetimo, Novak Đoković će u petak u polufinalu Vimbldona protiv Italijana Janika Sinera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here