Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Aleksandar Zverev

Nekada najbolji teniser sveta, a aktuelni komentator Eurosporta, Mats Vilander najavio je polufinale US Opena, u kom će Novak Đoković igrati protiv Aleksandra Zvereva.

On je istakao da je Nemac popravio igru u odnosu na ranije turnire.

– Aleks igra dobro, pratio sam ga tokom cele karijere, gledao sam ga kad je u 02 Areni osvojio, ali sada pokazuje da je previše dobar za mnoge momke, servira žestoko i fizički je jak, kreće se dobro, postao je i nešto agresivniji, pa predstavlja pretnju. Nije ranije bio pretnja posle dva ili tri udarca u razmeni, vraćao se i bio je pasivan, više nije takav. Ovo je novi Zverev, velika je razlika u odnosu na prošlu godinu – kaže Vilander za Eurosport.

On smatra da će ovo biti daleko ozbiljniji ispit za Zvereva posle Olimpijskih igara.

– Možemo da očekujemo meč u kom će Novak u potpunosti biti tigar, poput Džimija Konorsa, paliće publiku. Moraće mnogo i da vraća, jer Zverev udara razorno, servira jako, moraće da pokaže oštrinu u refleksima i defanzivnoj igri. Novak će tražiti taj izazov protiv Zvereva, ali onda treba videti da li Zverev može da digne svoj nivo na neki drugi, jer se Olimpijske igre ne mogu porediti sa pet setova. Novakov turnir nije praktično ni počeo do ovog četvrtfinala, toliko je dobar i nada se izazovu. Govorim sve vreme da će Novak najverovatnije osvojiti turnir, ali ima momaka koji su uzeli deo Novakovog samopouzdanja i fizičke spreme – kaže Vilander.

Novak i Zverev igraće u noći između petka i subote po našem vremenu,a sa druge strane, sastaju se Medvedev i Ože-Alijasim.

1 COMMENT

  1. Шведа кварњак, Виландер диже Новака у небеса. Готово је “најбољи” не долази до финала.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here