EPA
Novak Đoković

Nekadašnjeg najboljeg tenisera svetaa Matsa Vilandera ne brine forma u kojoj se nalazi Novak Đoković.

Prvi reket sveta je godinu počeo porazom u Melburnu u polufinalu, kada mu je Janik Siner naneo prvi poraz na Australijan Openu od 2018. godine.

Usledio je još jedan neuspeh u duelima sa Italijanima. Luka Nardi ga je eliminisao u trećem kolu Indijan Velsa, nakon čega je Đoković odustao i od učešća na turniru u Majamiju.

Šveđanin smatra da ga poraz od Nardija nije previše poremetio.

– Novaka Đokovića nije briga kada izgubi na manjim turnirima. Voleo bi da trijumfuje na svakom, da pobedi u svakom meču. Ali, verujem da nekad ovih dana ode na putovanje samo da testira sebe. ‘Kako sam trenirao kod kuće?‘ ili gde god da je trenirao”,  rekao je Vilander koji sportsku penziju provodi kao analitičar i dodao da je jasno šta je Novakov cilj:

– I onda ode na turnir i igra sa profesionalcima, najboljim teniserima na svetu i shvati da kada prođe rundu, dve ili tri ili koji god da je rezultat… Mislim da shvati: ‘Okej, dovoljno sam blizu. Ne moram da budem bolji u ovom trenutku. Otvoreno prvenstvo u Francuskoj je za dva meseca i tada moram da igram svoj najbolji tenis. Za Rolan Garos i Vimbldon‘ i potom samo gura i nada se kada su Olimpijske igre u pitanju.

Ranije je brinuo oko toga koliko često Đoković pobeđuje, ali ne i sada kada ne ide tako dobro.

– Nisam zabrinut. Uvek sam brinuo oko toga što Novak previše pobeđuje i mislim da je poslednjih godina razlog što je osvojio toliko grend slemova u tome što nije pobeđivao toliko na Turu. Jednostavno, svež je – smatra Vilander koji u podlozi u Kaliforniji pronalazi uzrok poraza:

– Podloga mu nije odgovarala. Spor odskok loptice koji je i visok. Mislim da preferira brže terene.

Odbacuje mogućnost da ga godine sustižu.

– Postoji mnogo dobrih tenisera koji se ne brinu kada je Đoković u pitanju u pogledu fizičke spreme. Jedino kada se igra u pet setova, tada postaju i oni zabrinuti. Novak to zna. Ne bih brinuo za njega i siguran sam da ni on nije zabrinut – zaključio je Vilander razgovor za “Jurosport”.

Đoković će morati pred Rolan Garos da se privkne na šljaku, pa će tako naredni na turnir na kom će učestvovati biti Masters u Monte Karlu.

Turnir u Kneževini počinje 6. aprila. Nagradni fond je 5,950,575 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here