Vilijams: Ko ne bi želeo da igra ovde?

0

Došao da pobeđuje: Markus Vilijams
 

Vilijams je sa 19 poena, šest skokova, 11 asistencija i jednom ukradenom loptom, odnosno indeksom 29, poneo titulu najkorisnijeg igrača drugog kola regionalnog takmičenja i to je bio povod za intervju.

 

Američki košarkaš je prošle sezone branio boje Lokomotive, sa kojom su ‘crveno-beli’ igrali na otvaranju Evrolige pred punom “Kombank arenom”.

 

“Kada je Demarkus Nelson otišao, klubu je bio potreban plejmejker. Agent mi je rekao da je ovo sjajno mesto i da Crvena zvezda ima mlad tim. Igrao sam prošle sezone protiv Zvezde i atmosfera na toj utakmici je bila takva kao da smo igrali protiv šestorice igrača. Sa tim na svojoj strani, ko ne bi želeo da igra ovde?”, rekao je Vilijams.

 

Znam sve o

"večitom derbiju"

Vilijams je istakao da je upoznat sa poznatim košarkašima sa ovih prostora.

“Igrao sam sa Nenadom Krstićem u Netsima. Naravno, čuo sam za Miloša Teodosića, a naravno znam i za starije igrače, kao što je Vlade Divac. Ako govorimo o celom regionu, znam za Dražena Petrovića, koji mi je bio jedan od omiljenih igrača kada je igrao za Netse. Znam još mnoge košarkaše, ali verovatno ne bih znao sve da imenujem”, otkrio je novi organizator igre Beograđana Markus Vilijams.

Vilijams je istakao da ga navijači već uveliko prepoznaju na ulici i javljaju mu se.

 

“Stalno me navijači prepoznaju. Kada odem u neki restoran, žele da se slikamo, traže mi autograme ili mi samo kažu: ‘Ćao’. Stalno mi poručuju da žele pobede. Samo to”, istakao je Vilijams.

 

Tokom karijere, Vilijams je igrao za Nju Džersi Netse, Golden Stejt Voriorse, Memfis Grizlise, Jenisej, Uniks, Điangsu, Unikahu i Lokomotivu. Na pitanje koliko zna o ABA ligi, američki plej je odgovorio:

 

“Gledao sam ‘fajnal for’ prošle sezone. Poznajem Alana Reja, Nolana Smita, Brendona Hita… Džejms Gist mi je ispričao sve o beogradskom ‘večitom’ derbiju. Konkurentna je ovo liga, od vrha do dna”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here