EPA/Andrej Čukić
Miloš Teodosić

Košarkaši Virtus Bolonje plasirali su se u polufinale plej-ofa Evrokupa pošto su sa 2:0 u seriji eliminisali Huventud iz Badalone. U drugom meču, koji se igrao u petak, ekipa Aleksandra Đorđevića slavila je u Kataloniji rezultatom 84:78 i postala prva u ovoj sezoni koja se plasirala među najbolja četiri tima evropskog takmičenja.

Virtus se prvi put u istoriji kluba plasirao u polufinale ovog takmičenja, a u tekućoj sezoni Evrokupa imaju sjajnih 18 pobeda bez ijednog poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa po 18 poena bili su Vins Hanter (6/8 iz igre) i Kajl Vims (7/12 iz igre).

Srpski plejmejker Miloš Teodosić duel je završio sa 17 poena (6/14 iz igre, 1/1 penali), 2 skoka, 6 asistencija, 1 ukradenom i 4 izgubljene lopte za 30 minuta na pakretu. Stefan Marković odigrao je 20 minuta, imao 2 poena (1/2 iz igre), 1 skok, 8 asistencija, 1 ukradenu loptu, 1 blokadu i 5 ličnih grešaka.

Poraženoj ekipi nije pomoglo ni fantastično šutersko veče Ferana Basasa, koji je ubacio 26 poena (uključujući i „karijevskih“ 7/10 za tri poena). Simon Birgander pratio ga je sa 10 poena.

Imala je ekipa „Crnog V“ prednost od starta meča, a kada je sredinom trećeg perioda došla i do +20, delovalo je da je meč okončan. Ipak, gosti dolaze do preokreta i u 36. minutu vode sa 72:71, ali ključne poene postižu Hanter sa linije slobodnih bacanja i Teodosić, čija je trojka za 81:75 i konačno van domašaja Huventuda stavila ovu utakmicu.

U preostalim četvrtfinalima sastaju se Monako i Budućnost (1-1), Gran Kanarija i Levaloa (1-0) i Uniks i Lokomotiva Kubanj (1-1).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here