pixabay.com
Foto: Ilustracija

Broj poginulih u vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koji je pogodio zatvor pod upravom pobunjenika Huti u Jemenu porastao je na najmanje 80, saopštili su danas pobunjenici.

Jučerašnji vazdušni napad bio je deo intenzivne ofanzivne kampanje iz vazuha i sa kopna kojom je eskaliran višegodišnji građanski rat u Jemenu između snaga međunarodno priznate vlade koju podržava koalicija predvođena Saudijskom Arabijom i pobunjenika koje podržava Iran, prenosi AP.

Medijska kancelarija pokreta Huti saopštila je podatke o žrtvama jučerašnjeg vazdušnog udara i potvrdila da spasioci i dalje tragaju za preživelima u ruševinama zatvorskog kompleksa u severnoj provinciji Sada na granici sa Saudijskom Arabijom.

Dobrotvorna organizacija Lekari bez granica saopštila je da je oko 200 ljudi ranjeno u saudijskom vazdušnom napadu.

“Koalicija će obavestiti Kancelariju za koordinaciju humanitarnih poslova u Jemenu (OĆA) i Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) o činjenicama i detaljima”, prenela je saudijska državna novinska agencija, pozivajući se na portparola koalicije.

On je rekao da se meta u Sadi ne nalazi na listama zabranjenih ciljeva dogovorenih sa OĆA i nije prijavljena od strane MKC, preneo je ranije Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here