pixabay.com
Foto: Ilustracija

Više od 20 brodova ruske Crnomorske flote održali su zajedničke vojne vežbe sa posadama jurišnih aviona Južnog vojnog okruga, saopštila je pres-služba flote.

„Više od 20 brodova Crnomorske flote Rusije realizovalo je zajedničku obuku sa posadama jurišnih aviona Su-25SM3 Ratnog vazduhoplovstva i PVO Južnog vojnog okruga u okviru kontrolne provere snaga flote za zimski period obuke“, navodi se u saopštenju.

Odred brodova u čiji sastav ulaze fregate „Admiral Makarov“ i „Admiral Esen“, mali raketni brodovi „Grajvoron“ i „Višnji Voloček“, kao i raketni čamci, mali protivpodmornički i veliki desantni brodovi uvežbavao je odbijanje vazdušnog napada uz korišćenje aktivnih elektronskih ometača i uslovnu primenu sredstava PVO.

Pored toga, tri eskadrile jurišnih letelica Južnog vojnog okruga uvežbavali su uslovnu primenu raketnog oružja prilikom napada na odred i izbegavanje uzvratnog udara brodskih sredstava PVO.

Letovi su izvedeni na izuzetno malim visinama u teškim hidrometeorološkim uslovima. Pres-služba flote podseća da je ranije više od 50 aviona Južnog vojnog okruga prebačeno na Krim u okviru kontrolne provere.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime