Tanjug
Veća pretnja: Specijalci ROSU

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom, s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM)

“Specijalci Rosu su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu ‘Šarski odred’ na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere”, navela je Kancelarija za KiM.

Ukazuje se da je Rosu ponovo izabrala da u Štrpce upadne baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu, kada se okuplja veliki broj meštana.

“Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro 10 godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše”, navela je Kancelarija za KiM.

Tužilac Rasim Maljoku naveo je da “ova akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju na Brezovici, ali se odnosi na neke uhapšene, pošto je jedan od njih, odnosno bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić ujedno i koordinator nelegalnih struktura, a ove strukture su upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije su prosleđene bezbednosnim strukturama u Srbiji.

Maljoku je rekao da se sprovodi akcija oduzimanja dokumentacije i opreme i da je oduzeto više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih “paralelnih organa Srbije” u ovoj opštini.

6 COMMENTS

  1. E moji ljudi. Ne znate koji kriminal rade vasi sunarodnici na Kosovu. Pola ljudi realno bi bilo da ide u zatvor.

  2. Ako neko zastrašuje srbe na kosovu onda je to upravo srpska vlada.
    ROSU je izvršila akciju protiv kriminala i ilegalne aktivnosti, prema tome narod koji živi na severu kosova treba da podržavaju takvu akciju.
    A što se tiče vlade srbije, šta god se gešava na severu odmah če da ga pripisuju kao zastrašivanje srba. Smešno, ne mogu da razumijem zašto je vlada takva glupa i donosi u opasnost svoje ljude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here