PKS

Više od 300 učesnika i preko 30 eksperata – panelista okupiće se od 5. do 7. novembra na Zlatiboru na Regionalnom legal biznis forumu koji organizuje Udruženje kompanijskih pravnika uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i drugih partnera.

Cilj je da se kroz kvalitetne diskusije i panele razmene iskustva i usvoje inovativna znanja u poslovanju pravnog sektora u privredi iz ugla digitalizacije, transformacije poslovnih procesa, upravljanja problematičnim potraživanjima i rizicima, zatim prava konkurencije, regionalnog povezivanja i prekograničnog poslovanja.

To su samo neke od tema o kojima će se razgovarati, a Vukašin Petković, predsednik Udruženja kompanijskih pravnika i direktor pravnih poslova u kompaniji Nectar Group, ističe da je ovo prvi skup na kome će učestvovati direktori pravnih sektora i pravnici u kompanijama, sudije i advokati, pravnici u državnim institucijama i lokalnim samoupravama, univerzitetski profesori i javni izvršitelji…

“Forum je regionalnog karaktera imaćemo dosta učesnika i panelista iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a teme su moderne i u skladu sa zahtevima privrede sa kojima se pravnici susreću svakoga dana. Očekujemo da ovaj forum postane tradicija i da nastavimo da međusobno delimo znanja i inovativna rešenja kako bi unapredili poslovanje kompanija u kojima radimo”, dodaje Petković.

„Prioritet Privredne komore Srbije jeste podrška unapređenju poslovanja naših članica, a Regionalni legal biznis forum je sjajna prilika da predstavimo naše aktivnosti, ali i steknemo inovativna znanja, kako bi privredi pružili nove servise, obuke i dali prave instrukcije usmerene na efikasnije i konkurentnije poslovanje“, ističe Smilja Obradović, direktorka Direktorata za pravne poslove PKS.

Ukazuje da je veoma aktuelna tema digitalizacija i pravni aspekti digitalnog poslovanja koja je, kako ističe, u svim segmentima poslovanja postala neminovnost, o čemu svedoče i brojni zakonski propisi.

„Sve navedeno podrazumeva neophodnost posedovanja i novih znanja kako tehnoloških, tako i poznavanje i pravlinu primenu svih propisa iz domena elektronskog poslovanja kojih već sada ima popriličan broj u pozitivnom zakonodavstvu naše zemlje“, poručuje Obradović.

Organizatori očekuju da će tri dana dinamične, interaktivne i podsticajne atmosfere sa najuticajnijim udruženjima i stručnjacima iz oblasti prava iz Srbije i regiona doprineti kreiranju novih rešenja koja će pomoći privredi i kompanijama da uspešno posluju i odgovore na sve izazove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here