K. Marković
Sjajni domaćini: Nastup Morava Avale

Ovogodišnji 21. Sabor srpskog folklora u organizaciji folklorne grupe “Avala”, pri crkvi Sveti Sava u Grinzborou, ponovo je na jednom mestu okupio sprsku mladost iz Melburna i Sidneja, koji su mnogobrojnoj publici prikazali neke od najlepših srpskih narodnih igara, ali i način na koji oni neguju srpske običaje i tradiciju u Australiji.

Tokom celovečernjeg programa koji je održan u subotu uveče nastupali su su domaćini, folklorna grupa “Avala”, “Šumadija” iz Kizboroa, “Morava” iz Sent Albansa i “Morava” iz Bransvika, a iz Sidneja su na Festival doputovali foklorna grupa “Srbija” iz Vulongonga, KUD “Karađordje”, a iz kluba Bonirig ansambli “Ravna Gora” i “Carica Milica”.

Mladi fokloraši su se smenjivali na sceni, a program je vodila Tatjana Georgievska. Prisutne je dočekao i pozdravio paroh protojerej otac Vladislav Šipovac, a takođe i predsednik crkvene opštine gospodin Samojko Mirković.

U organizaciji Festivala veliku ulogu je imala i  gospođa Maruška Bataković, koja je svim učesnicima Sabora podelila prigodne poklone kao uspomenu za učešće na ovoj manifestaciji.

Piknik i druženje

Crkvena opština Sveti Sava je u nedelju organizovala piknik ispred amfiteatra, na ulazu u malu salu. Posle nedeljne liturgije posetioci su imali priliku da se druže uz obilje gurmanskih specijaliteta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here