Više od svakog očekivanja, neka vam se sve pozlati

0

Uskoro u Banji Koviljači: Željko Matić s majkom Milevom

Prva, od čak 3.000 evra, došla je od anonimnog donatora iz Ciriha, koji je poželeo da obraduje celu porodicu i omogući im da u banji borave zajedno sa Željkom tokom njegovih fizikalnih terapija.

 

Zahvalni svima: Ratko Matić

A druga, u vrednosti od 520 evra, od Ćazima Krnjića iz Roterdama, koji je ovu pomoć prikupio sa prijateljima. Računajući i prethodno pristiglu pomoć iz daleke Australije, o čemu smo već pisali, računica je jasna, a to je da Matići imaju dovoljno novca za dva odlaska u Banju Koviljaču u trajanju od po skoro mesec dana, budući da jedan boravak košta nešto više od 2.000 evra.
– Ovo je zaista i više nego o čemu smo mogli da sanjamo. Iskreno govoreći, nismo ni slutili da bi ovako nešto moglo da se dogodi. Taj divni čovek iz Švajcarske, koji ne želi medijski da se eksponira, u potpunosti nas je zatekao kad nam je poslao toliku sumu

Lista darodavaca

Pored Ćazima Krnjića, vlasnika kafića Drina u Roterdamu, priloge za lečenje Željka Matića dali su i: Dražen, Maki, Banjo, Emko, Paun, Jela i Marija.

novca. Hvala mu do neba. Naravno, zahvaljujemo se i Ćazimu i njegovim divnim prijateljima, koji su odvojili od sebe da bi nama pomogli. Dobročinstva ovih velikih ljudi pamtićemo dokle god smo živi, neka im se sve pozlati! Svesni smo da im se ne možemo odužiti, ali želimo da znaju da u nama imaju doživotne prijatelje – kazao je u dahu 71-godišnji penzioner Ratko Matić.

Istina, zbog prirode bolesti, njegov sin otežano hoda pošto ima izražen spazam u nogama i levoj ruci, zbog čega mu je neophodno banjsko lečenje. Od kada su dobili Željka, supruga Mileva i Ratko su se svim silama trudili da mu omoguće kvalitetan život bez muka i briga, svesni da za njegovu boljku pravog leka i nema.

 

Svašta su pokušavali i davali silan novac za njegovo lečenje, ali, nažalost, medicina je pred ovom boljkom još nemoćna. Ta dugogodišnja borba ih je potpuno iscrpla, zbog čega su se i odlučili da posredstvom “Vesti” potraže pomoć od plemenitih zemljaka u dijaspori

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Na njihovu molbu stigao je pravovremeni odgovor pomenutih dobročinitelja, pa sada mirne duše mogu sredinom juna na prve banjske tretmane.
– Još jednom hvala svima od srca na ukazanoj podršci. Ova pomoć za nas je ogromna i sami nikada ne bi mogli da izdvojimo toliko novca svojim penzijama i primanjima za tuđu negu – poručio je Ratko.

Izvinjenje

– Ovom prilikom želimo da uputimo i izvinjenje nepoznatom darodavcu iz Ciriha na malom nesporazumu prilikom slanja i dostave njegove pomoći. Zaista mu mnogo dugujemo i želimo svako dobro i sreću – kazao je Ratko Matić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here