pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predstavnik Komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat ocenio je da će isporuka višenamenskih aviona Ukrajini ozbiljno promeniti tok rata sa Rusijom.

Ignat je, komentarišući ocenu ministra odbrane Estonije Hanoa Pevkura da eventualne isporuke lovaca F-16 Kijevu neće moći da promene tok sukoba, rekao da ti avioni ne bi trebalo da budu letelice čije su taktičko-tehničke karakteristike znatno slabije od onih koje imaju ruski avioni, prenosi Unian.

Dodao je da su Ukrajini potrebne moderni, višenamenski avioni koji mogu da donesu prednost u vazduhu, odnosno avioni F-16.

“Uz pomoć aviona kao što je F-16 moći ćemo da zaustavimo ono što Rusija radi – da oteramo rusku avijaciju i pokrijemo naše kopnene trupe iz vazduha”, naglasio je Ignat.

Estonski ministar odbrane Hano Pevkur ocenio je u subotu da eventualne isporuke lovaca F-16 Kijevu neće moći da promene tok ukrajinskog sukoba.

Prema njegovim rečima, Ukrajini je trenutno najpotrebnija municija, a samo avionima ne može da pobedi.

Ukrajina duže vreme traži od zapadnih zemalja da joj isporuče napredne borbene avione kako bi unapredila svoju avijaciju dok vodi rat sa Rusijom.

1 COMMENT

  1. Ne može njima više pomoć ni bog i alah pa ni buda a kamo li desetak f16 koji su stari 20i više god.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here