EPA/STEFAN ZAKLIN

Nekadašnji NFL igrač Kelen Vinslou II osuđen je na 14 godina zatvora zbog silovanja i seksualnih napada na pet ženskih osoba.

Na teret nekada najplaćenijem tajt-endu u ligi stavljaju se silovanje, silovanje nesvesne osobe, napad sa namerom silovanja, te nepristojno izlaganje i ponašanje u javnosti.

Zbog toga mu je sud okruga San Dijego dodelio maksimalnu kaznu u datim okolnostima.

– On može biti opisan sa samo dve reči – seksualni predator. A Kevin Vinslou je upravo to. On je seksualni predator, lovi ranjive žrtve i vrlo je drzak u načinu na koji vrši svoje zločine. Zbog toga, optuženi će dobiti 14 godina zatvora – saopštio je svoju presudu sudija Blejn Boumen iz Vrhovnog suda okruga San Dijego.

Tokom izricanja presude, oglasio se i Vinslou.

– Vaša visosti, moj advokat me je savetovao da sada ne govorim, ali planiram u budućnosti da ispričam svoju stranu priče – rekao je 37-godišnji Amerikanac poreklom iz San Dijega.

Vinslou je u NFL bio od 2004. kada su ga izabrali Klivlend Braunsi kao šestog pika na draftu. Tokom devetogodišnje karijere igrao je još za Tampa Bej Bakanirse, Sijetl Sihokse, Nju Ingland Petroitse, da bi se penzionisao u Njujork Džetsima 2013.

Godine 2007. izabran je u Pro boul tim.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime