Vesti
Podrška: Nataša Rašević sa Helmutom kraj njegovog dela

U Hamburgu je otvorena 9. međunarodna izložba Bijenale na kojoj su izloženi radovi 83 umetnika iz 23 države među kojima je i naš poznati slikar Helmut Vitez od Kraljeve Stene, rodom iz Kraljeva.

Sala muzeja je bila premala da bih primila sve ljubitelje umetnosti koji su došli na otvaranje ove kulturne manifestacije. Otvaranju izložbe prisustvovala je Nataša Rašević, generalni konzul Srbije u Hamburgu. Svi su bili oduševljeni načinom kako su umetnici pokušali da slikama dočaraju Sunce kao izvor života.

Helmut Vitez od Kraljeve Stene kaže za “Vesti” da je vrlo srećan što je deo ove izložbe koja je organizovana na vrlo visokom nivou.

– Želim da zahvalim organizatorima izložbe i gradskim vlastima Hamburga, svim gostima koji su došli na otvaranje izložbe, a posebno našoj dragoj konzulki Rašević čija je podrška jako zapažena od strane svih prisutnih. Prva nagrada je otišla za Boliviju, druga za Siriju, treća za Letoniju, a četvrta je ostala u Nemačkoj. Što se mene lično tiče smatram da ovde pobednika nema. Svi smo pobednici jer svako od nas je na svoj način dočarao Sunce kao izvor života. Srećan sam da se među 23 države sveta čuje i ime Srbije. Utisci su predivni. Hvala svima koji me bodre i daju mi podršku i inspiraciju za dalji napredak – ističe umetnik rodom iz Kraljeva.

Podsetimo, prvobitno je 430 umetnika učestvovalo na međunarodnom konkursu. Oni su radili dela na temu okruženje i ekološka sredina – “Sunce – Izvor života”. Žiri je odabrao 83 eksponata, a među njima i sliku našeg umetnika. Publika će odabrane eksponate moći da pogleda do 31. marta u Dvorskom muzeju u delu grada Bergendorf u Hamburgu.