EPA
Vjosa Osmani

Ona smatra da je važno da Kosovo iskaže punu posvećenost nastavku dijaloga i još jednom dokaže međunarodnoj zajednici da je “uvek bilo i ostalo strana koja ne uslovljava dijalog, za razliku od Srbije.

Osmani tvrdi da Srbija ne samo da ga uslovljava, nego ne primenjuje više od 90% potpisanih sporazuma. To, prema njenim rečima, ukazuje da je Srbija ta koja “destabilizuje region i ne zalaže se za dobrosusedstvo”.

Ništa bez “blagoslova” SAD

Osmani je rekla da će glavni zadatak nove vlasti Kosova biti sporazum sa Srbijom prihvatljiv za Kosovo, jer nije njihovo da razmišljaju o tome kakav bi sporazum bio prihvatljiv za Srbiju. Na Kosovo se, ukazuje, ne može gledati “kao na šumu iz koje bi Srbija trebalo nešto da uzme”.

– Srbija može imati koristi od EU, ali ne i dobiti nešto od Kosova što bi ga pretvorilo u potpuno nefunkcionalnu državu ili drugu Bosnu i Hercegovinu, koja danas ima stolicu u Ujedinjenim nacijama, ali je potpuno nefunkcionalna – rekla je ona.

Osmani, koja je nedavno boravila u SAD, kaže da je Amerika ključna zemlja koja je pomogla Kosovu i zato smatra da nijedan dobar dogovor za Kosovo ne može biti postignut bez “blagoslova” SAD.

8 COMMENTS

  1. LAZOVKA DRZAVA DRUGA SIPTARSKA I TO U SRPSKOJ ZEMLJI NEKA TURCI U NEMACKOJ POKUSAJU JEDAN POSTO TERITORIJE U NEMACKOJ KAZU AHA MI SMO 5 MILIONA I JEDAN POSTO OVO JE NASE I STA BIH NASLO A O KURDIMA U TURSKOJ ZNA SE KAKO PRODJU MILOSEVIC JE BIO GLUP STO VAS NIJE STRELJAO U STADIONU U PRISTINI ZA VREME BOMBARDOVANJA 1999 GDE I TADA STE LAGALI KREIRALI A ZNALI SU SVI AMERI NEMCI ENGLEZI CELA ZAPADNA MASINERIJA A I DAN DANAS LAZETE LAZETE A JEDNOGA DANA CETE POKUSATI NATO ZLIKOVCE DA OTERATE JER VI STE POD OKUPACIJOM A AKO POUSATE DA IH OTERATE A TO CE SE DESITI KAD TAD KO KEROVE CE VAS POHVATITI A I ZNA SE STA CE BITI SA VAMA A I TA VASA BANDITSKA VOJSKA STO IMATE NISTA NE VREDI DOK STE OKUPIRANI VI STE KO U TAMNICU ZATVORA I SAMO LAJETE KO KEROVI A I LAJACATE I LAGACETE I AMERI ZNAJU DA LAZEETE I DA STE TOG BANDITA KINGKONGA PLATILI I SRBE ROME PO NAJVISE SA KOSOVA PROTERALI SAMO VI LAZETE I UZIVAJTE ALI SIGURNO ZNATE I U VASIM GLAVAMA JE DA SU TURCI U SRPSKOJ ZEMLJI BILI 500 GODINA I POSLE NESTALI A TAJ HAKARI MUTI KURTI MRZITELJ SRBA ROMA JER ROMI SU BILI SAUCESNICI SRBIJE I SRBA TAKO VI KAZETE I LAZETE

  2. Dijalog vratiti u Un. Srpsku vojsku vratiti na Kosovo! Pohapsiti svakog koji je cinio ratne zlocine i koji je vodio i planirao oruzanu pobunu. Isterati Kfor i Amere . Postaviti do zuba naoruzanu vojsku prema Albaniji i prestati vise lizati se sa zapadom.

    • I kad ustanite sa san probuditese u BG pasaluk na vodi jer vise necemo date trpimo ovde jer vi sta blofirate ovde znamo koste i kojiste viste svi sa Kosovo jer srbi sa srbije negi interesuje za Kosovo jer onisu pametni znaju daje 98 posto AL narod a viste sljam siptari kakove navikaju u srbiji mismo tu tvoju vojsku sto ti sanjas motkovali u pasaluk i stavilismo pod USA konteolu na BG karantin za nas viste nista znate vrlo lepo sta znaci nista kraj vase glupave ere

  3. Kada su Hrvati mogli protjerati Srbe iz Hrvatske kao konstitutivni narod zasto Srbija ne bi mogla siptare sa Kosmeta kao nacionalnu manjinu.

  4. Anonim sto krojes ime.Ukopao se mali bonstil na Kosovu ali se ukpoao iveliku Putin i Nishki humanitarni centar kobajagi humanitarni ha ha ha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here