Vlada: Akcije Telekoma na prodaju

0

 Prodaje se 40 odsto Telekoma
 

U saopštenju se navodi da je odluka doneta "imajući u vidu značaj sektora telekomunikacija za dalji razvoj Republike Srbije, sve izraženiju i snažniju konkurenciju u ovoj oblasti i potrebu za sve većim investicionim sredstvima u cilju praćenja ubrzanog tehnološkog razvoja".

Na današnjoj sednici je, osim toga, usvojen i zaključak kojim se preporučuje Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" Beograd da donese odluku o prenosu, bez naknade, akcija koje to javno preduzeće ima u "Telekomu", na Republiku.

Vlada će, kako je saopšteno, pokrenuti postupak javne nabavke – usluga menadžmentskog konsaltinga u pripremi i sprovođenju postupka prodaje dela akcija u svojini Republike u "Telekomu".

Doneto je i rešenje o obrazovanju komisije za javnu nabavku menadžmentskog konsaltinga – izbora savetnika koji će pružati stručnu pomoć u pripremi i sprovođenju postupka prodaje dela akcija u svojini Republike u "Telekomu", a Ministarstvo finansija je ovlašćeno da, u ime i za račun Vlade, sprovede taj postupak.

 

"Ministarstvo finansija je, od strane Vlade, ovlašćeno da sprovede ovaj postupak i, u tom smislu, formirana je i komisija za javne nabavke za izbor savetnika koji će pomagati u realizaciji ovog procesa", rekao je Ilić.

"Očekujem da početkom sledeće nedelje radna grupa sedne sa predstavnicima menadžmenta ‘Telekoma Srbija’ i dogovori se oko svih narednih poslova", najavio je Ilić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here