Vlada danas nije odlučivala o JAT-u

0

 

On je rekao da će Vlada na sednici doneti odluku kojom se osniva nova kompanija, nakon čega će Ministarstvo za infrastrukturu formirati radnu grupu, koja će raspisati javnu nabavku za izbor konsultanta za proces traženja strateškog partnera, koji bi novu kompaniju trebalo da dokapitalizuje.

 

Miljković je naveo da će svi dugovi ostati staroj firmi i da će biti vraćeni prodajom imovine. On je ranije izjavio da se očekuje da vlada do sednice 15. aprila usaglasi konačan predlog o načinu privatizacije "JAT ervejza", na kome rade tri ministarstva i kabinet premijera Srbije Mirka Cvetkovića.

 

Na usaglašavanju novog koncepta privatizacije nacionalnog avioprevoznik, pored kabineta premijera i ministarstava ekonomije, finansija i infrastrukture, radi i Agencija za privatizaciju, rekao je Miljković Tanjugu.

 

Nacionalni avio prevoznik je 2009. godinu završio sa dugom od 25 miliona evra i akumuliranim gubitkom iz 1990-ih od 146 miliona evra. "JAT ervejz", u kome je zaposleno 1.200 ljudi, u vlasništvu ima 12 aviona starih više od 20 godina i koristi još tri zakupljena aviona.

 

Kompanija poseduje dve poslovne dve poslovne zgrade na Novom Beogradu, četiri objekta na beogradskom aerodromu i nekoliko u Vršcu, veliki broj poslovnica u Beogradu, Nišu i Vršcu, poslovne zgrade u Amsterdamu, Londonu i Milanu, kao i stanove u Atini, Skoplju i na Ohridu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here