Vlada odlaže otkaze u administraciji

0

Najveći broj činovnika će otići iz zgrade MIP-a

Vlada je ove nedelje usvojila sve podzakonske akte koji bi omogućili da doneti Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji uopšte i zaživi. Između ostalog su usvojene i kvote, odnosno maksimalni broj zaposlenih u svakoj instituciji republičke administracije pojednačno.

 

"Ukupno gledano, broj zaposlenih u republičkoj upravi biće smanjen za oko 12 odsto", rekli su u Nemanjinoj 11.

 

Najozbiljniji ”rezovi” desiće se u Ministarstvu spoljnih poslova gde će bez posla ostati 130 ljudi, a sada je zaposleno njih 1.110. Uprava za trezor koja danas ima 1.138 zaposlenih od januara će morati da pripremi rešenja o otkazu za 52 radnika, a Republički geodetski zavod će broj radnika svesti sa sadašnjih 2.390 na 1.880.

 

Bez posla će ostati i 110 danas zaposlenih u Agenciji za privatizaciju, 24 radnika Agencije za lekove, ali i 45 stalno zaposlenih u Agenciji za privredne registre.

 

Vlada je, s druge strane, odlučila da poveća broj zaposlenih u Ministarstvu za NIP (sa 29 na 34), Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo (sa 27 na 45), Republičkom zavodu za statistiku (sa 533 na 543), Avio službi Vlade (sa 19 na 24) i Kancelariji za evropske integracije (sa 32 na 50).

 

Prema utvrđenim kvotama Uprava carina i Poreska uprava Srbije zadržavaju trenutno važeći broj zaposlenih. Međutim, prema informacijama Novosti iz Ministarstva finansija, racionalizacija u ovim upravama ići će odvojeno, u skladu sa reformama koje se u tim resorima odvijaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here