Vlada probila sve rokove

0

Advokati Dragana Vasiljkovića zatražili su od suda da odbaci zahtev za njegovo izručenje Hrvatskoj i pusti ga na slobodu.
"Dragan Vasiljković je zatvorenik već duže vreme zato što australijska vlada oteže sa slučajem njegovog izručenja", izjavili su advokati pred Federalnim sudom u Melburnu, gde su uložili još jednu žalbu.
Vasiljković, naturalizovani australijski državljanin, takođe poznat i kao Danijel Sneden, uhapšen je u januaru 2006. nakon što su hrvatske vlasti zatražile njegovo izručenje zbog uloge u ratu 1991. i od tada je veći deo vremena proveo u zatvoru.
Advokat Ričard Noulz kazao je sudu da neobjašnjivo kašnjenje uključuje i godinu dana koliko je prošlo od časa kad je za Vasiljkovića rečeno da može da bude izručen, do vremena kada se australijska vlada pokrenula da traži osiguranje od Hrvatske o načinu na koji će on biti tretiran ako tamo bude poslat.
– Zato smo podneli sudu da je zahtev za izručenje propao. Više ne postoji zakonski osnov da ga vlasti drže u zatvoru – kazao je Vasiljkovićev advokat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here