Vlada raspustila vlast u Boru

0

 

"Raspuštanje borske skupštine i formiranje Privremenog organa bilo je nužno, jer bitne oblasti u Boru nisu funkionisale i stanje je izuzetno kritično u mnogim sferama", izjavio je večeras Tanjugu potpredsednik Opštinskog odbora DS i član Privremenog organa Darko Mihajlović.

Na ovakvo stanje u gradu bakra uticao je raspad vladajuće koalicije koju su činili SRS, DSS, Pokret "Živim za Krajinu" i Vlaška demokratska stranka.

Borska skupština imala je 35 odbornika, od kojih su najbrojniji bili radikali -13 i demokrate – 11.

Predsednik Privremenog organa je dr Žika Golubović (DS), a ostali članovi su Dragan Žikić (SPS), Predrag Balašević, član Vlaške demokratske stranke Srbije, i Branislav Rankić (SRS), dosadašnji predsednik opštine Bor.

Na pitanje zašto demokrate imaju dva člana, Mihajlović je odgovorio da se sastav privremene uprave određuje ne samo prema stranačkom sastavu lokalne skupštine, već i prema vladajućoj većini u republičkoj skupštini.

Posle osam dana od objave odluke Vlade Srbije u "Službenog glasniku" o uvođenju privremenih mera u Boru, započeće mandat ovog Privremenog organa vlasti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here