EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
Vlade Divac

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac izjavio je danas da veruje da reprezentacija Srbije ima kvalitet da ostvari dobar rezultat na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Srbija će na SP igrati u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

– Mislim da imamo dobru ekipu, nadam se da će svi pre svega da budu zdravi. Verujem da imaju kvalitet da nas obraduju kao što su to i ranije činili – rekao je Divac.

On je istakao da će u velikom finalu NBA lige navijati za Denver i Nikolu Jokića.

Košarkaši Denvera će se u finalu sastati sa Majamijem.

– Svi navijamo za Nikolu, imao sam prilike nekoliko puta da ga gledam uživo u ovogodišnjem plej-ofu. Držimo mu palčeve i nadamo se da će nas pre svega zbog sebe, a i nas, obradovati – dodao je nekadašnji srpski košarkaš.

Vlade Divac, aktuelni reprezentivac Srbije Bogdan Bogdanović, američka košarkašica Taž Mekvilijams i košarkaš Ajzea Ostin, u društvu ambasadora SAD Kristofera Hila, posetili su danas školu “20. oktobar” na Novom Beogradu i družili se sa školarcima.

Događaj pod nazivom “Malim koracima do velikih zvezda” organizovali su ambasada SAD u Beogradu i Fondacija Ana i Vlade Divac, povodom obeležavanja jubileja 100 godina košarke u Srbiji.

– Sto godina je dug period. Ja sam srednja generacija, a imamo i mlađe i starije generacije. Nažalost zaboravili smo na neke starije generacije. Moramo da zahvalimo njima na svemu što su uradili 60-ih, 70-ih godina prošlog veka. Promovisali su ovaj sport u svetu i bili jedna od najboljih nacija u ovom sportu. Nadam se da će i ove mlađe generacije krenuti istim putem i doneti nam medalje, kao što su to radile generacije pre njih – zaključio je Divac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here