Vesti
Tuga do neba: Pokojni Vladeta Spasojević

Sa Peštera su nas dočekale tužne vesti. Preminuo je štićenik Humanitarnog mosta Vladeta Spasojević (45) iz sela Brnjica kod Sjenice.

On je bolovao od multiple skleroze, a njegovo zdravstveno stanje znatno se pogoršalo nakon što je početkom prošle godine pao sa konja. Od tada je bio nepokretan, a o njemu je, u muci i sirotinji, brinula ostarela majka Roksanda.

Humani čitaoci “Vesti” olakšali su im život u tim teškim okolnostima. Sanjao je invalidski skuter koji je konačno krenuo ka Brnjici. Presrele su ga tužne “Vesti”. Vladeta ga neće dočekati.

On je doživeo infarkt i pre nekoliko dana je preminuo. Njegova majka Roksanda još ne veruje da je izgubila sina, i to u trenutku kada se, kako je govorio, odlično osećao i uživao u pomoći koja mu je stizala sa raznih strana sveta.

– Nije nam se dalo. Bog je izgleda tako hteo. Taman kada je naš život počeo da se menja nabolje, ostadoh sama, bez Vladete za koga sam bila spremna da se borim do poslednjeg atoma snage. Nema ga više, nadam se da će skuter koji je bio njemu namenjen otići drugima koji su u invalidskim kolicima ili nemaju ni njih. Hvala dobrim ljudima koji su nam izbetonirali terasu i stazu za Vladetu, koji su nam nabavljali lekove, namirnice i aparate za domaćinstvo, hvala svima koji su bili spremni da nam i dalje pomažu – priča roneći suze za svojim sinom starica Roksanda Spasojević.