Youtube/Саборник
Vladika Atanasije

Umirovljeni vladika zahumsko-hercegovački Atanasije poručio je jutros iz Gračanice da Srbima niko ne može uzeti Kosovo i da zlo nikada ne može pobediti dobro.

Čestitajući Vidovdan, vladika Atanasije poslao je poruku da svi oni koji ruše, zatiru tragove, menjaju imena i nazive “Srbi i srpsko”, neće uspeti da unište srpsko trajanje i srpsku budućnost.

Prema njegovim rečima, Srbima niko ne može uzeti Kosovo, jer su ključevi kod Svetog kneza Lazara, koji s neba čuva svoj narod.

– Srbi su narod koji prašta i brzo zaboravlja. Mi smo narod koji zna šta je pokajanje – rekao je vladika koji je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u porti Manastira Gračanica.

Vladika je naglasio da zlo nikada ne može pobediti dobro, što je dokazano kroz noviju srpsku istoriju u ratovima u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu i Metohiji.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji u porti manastira prisustvovalo je više stotina Srba pristiglih iz svih srpskih sredina sa Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Prisutni poštuju mere socijalnog distanciranja, a vladika Atanasije je pozvao narod da se, uprkos zlu koje je zahvatilo čitav svet, okupe na Gazimestanu i odaju počast svim kosovskim junacima i junacima palim od kosovskog boja do danas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here