Privatna arhiva
Episkop Siluan

Ublažavanje restrikcija uvedenih zbog pandemije korone, kao i ukidanje ograničenja na unutrašnjim granicama Australije, doprinelo je početku vraćanja života u normalne tokove.

Samim tim, omogućene su i nesmetana putovanja, pa će posle duže prinudne pauze episkop australijsko-novozelandski Siluan poći u posetu parohijama i manastirima širom Australije.

Vladika Siluan će ove subote započeti svoju arhijerejsku posetu Južnoj Australiji i Viktoriji. U subotu će na Svetog Kirila slovenskog služiti svetu liturgiju u metohu Rođenja Presvete Bogorodice u Inglvudu, severoistočno od Adelajda.

Narednog dana, u nedelju 28. februara, episkop će služiti liturgiju na Nedelju o bludnom sinu, u Crkvi Svetog Save u Vudvil Parku u Adelajdu.

Obilazak Južne Australije epsikop Siluan će završiti u utorak, 2. marta, u Crkvi Svetog proroka Ilije u mestu Kuber Pidi, gde će služiti liturgiju na praznik Svetog velikomučenika Teodora Tirona.

Arhijerejska poseta biće nastavljena u Viktoriji, gde je episkop Siluan poslednji put boravio poetkom decembra, odmah po ukidanju najstrožih restriktivnih mera koje su većim delom 2020. godine bile na snazi u ovoj australijskoj državi.

Na Zadušnice, u subotu 6. marta, vladika Siluan će služiti svetu arhijererjsku liturgiju u Manastiru Svetoga Save u Ilajnu, a dan kasnije na Mesopusnu nedelju načalstvovaće službom u Crkvi Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here