Z. V.
DOBILI POHVALE GOSTIJU: Ilija Šalić, Radovan Kozić i Savo Gazija sa ekipom konobara i kuvara

Na nedavno održanoj donatorskoj večeri koju je priredio vladika Grigorije, episkop diseldorfski i nemački, a povodom 50 godina postojanja ove eparhije, veliku ulogu u pripremi i realizaciji imali su naši ugostitelji iz Diseldorfa i okolnih gradova.

U besedi je vladika nekoliko rečenica zahvalnosti i pohvala posvetio upravo njima koji su bili tu kada je trebalo srpskoj zajednici.

Kada je posla bilo manje, pred kraj donatorske večeri, zamolili smo glavne ugostitelje, Iliju Šalića, Radovana Kozića i Savu Gazija, da za “Vesti” kažu ko je pripremio bogatu i ukusnu večeru:

– Zajedno smo pripremili večeru, mi ugostitelji ovoga kraja, iz okoline Diseldorfa, iz Moesa, Esena, Brugena, Leva i Kaderkirhena. Ne bih nikog da izdvajam i posebno ističem jer svi su se potrudili. Naš vladika Grigorije je zamolio da pripremimo ovu večeru kao banket, da budemo sponzori i sprovedemo taj deo. Mi smo sponzori hrane, pića i rada. Možemo da zahvalimo grupi ugostitelja iz Trebinja koji su se odazvali našem pozivu i nadam se da smo uspeli da odradimo ovaj posao kako se od nas očekivalo – rekao nam je Ilija Šalić.

On je zahvalio kompletnoj ekipi koja je učestvovala.

– Vladika nam se takođe u govoru zahvalio, što nas je dodatno motivisalo. Nadam se da će biti više ovakvih susreta. Bilo nam je zadovoljstvo da učestvujemo na ovom skupu jer vidim da ovde ima dosta mladih ljudi, uspešnih Srba i tu je taj fini osećaj da smo deo toga – rekao nam je Ilija u ime kolega ugostitelja koji su njemu prepustili da da izjavu za “Vesti”.

Njegove kolege kažu da je on i govornik i ugostitelj, a oni su vičniji u ugostiteljstvu i kulinarstvu, nego u izjavama za medije. Ipak su nam rekli da je, pored njih trojice, u pripremi učestvovalo još kolega koji iz raznih razloga nisu mogli da prisustvuju donatorskoj večeri.

Dok smo razgovarali sa ugostiteljima, primetili smo da su se svi zahvalili i pohvalili kuhinju i uslugu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here