Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Srpski fudbaler Dušan Vlahović ima šansu da se zlatnim slovima upiše u istoriju Juventusa.

Njegov novi tim igra u sredu uveče (21.00) protiv Fjorentine, meč polufinala Kupa Italije, a Vlahović ima šansu da nadmaši legendu italijanskog fudbala Roberta Bađa.

Dušan je dao četiri gola od dolaska u Juventus na šest mečeva i fale mu dva gola protiv Fjorentine da izjednači Bađov učinak. Ako upiše het-trik protiv doskorašnjeg kluba na Artemio Frankiju, onda će i nadmašiti čuvenog Bađa.

“Mali Buda” je 1990. godine, kada je prešao iz “viole” u Juventus na prvih sedam utakmica dao šest golova.

Inače, Vlahović je već prevazišao učinak Kristijana Ronalda, koji je dao tri gola na prvih šest utakmica u dresu Juventusa. Uz to je Srbin odigrao manje minuta od Portugalca, 540 prema 524.

Međutim, to neće biti nimalo lako postići, pošto su navijači u utorak već najavili paklen doček za Vlahovića. Jedan od vođa navijača Fjorentine, Federiko de Sinopoli kaže da je Dušan izdao celu Firencu, prelaskom u Juventus za 81,6 miliona evra.

– Tišina nije opcija. Firenca je veoma živopisan grad, pa hladnoća nije baš u našem DNK. Biće reakcije, da li zviždanja, skandiranja ili uvreda, ali biće reakcije. Navijači Fjorentine znaju da će njihove igrače psihološki ojačati ako mogu da pobede Juventus, to je takođe deo fudbala – rekao je De Sinopoli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here