MTS Dvorana
Vlatko Stafanovski

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski održaće svoj solistički koncert 10. decembra u MTS Dvorani. Nakon brojnih nastupa u okviru festivala u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, vrsni muzičar ove zime na istom mestu održaće svoj nastup sa njegovim triom.

Stefanovski se u karijeri dugoj skoro 50 godina, kako kroz grupu “Leb i sol”, tako i u solo karijeri, istakao kao vrsni instrumentalista, te slovi za nekog ko vešto kombinuje etno džez, rokenrol, džez fjužn i bluz sa primesama, kako kritičari ocenjuju “makedonske tradicionalne muzike i neparnih ritmova”. Poznat je kao neko ko sve ove zvukove spaja u jedno, te važi za jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.

Poreklom iz Makedonije, Vlatko Stefanovski je rođen  u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio čuveni sastav “Leb i sol”.

Sa “Leb i sol” objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.

Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume, radio je muziku za film i pozorište,  i sarađivao sa brojnim imenima i orkestrima.

KARTE ZA KONCERT SU U PRODAJI NA MTSDVORANA.RS I NA BLAGAJNI MTS DVORANE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here