pixabay.com

Vodeći naučnici koji savetuju Svetsku zdravstvenu organizaciju izjavili su danas da žele realniju sliku o situaciji sa koronavirusom od vrhunskih kineskih stručnjaka.

SZO je pozvala kineske naučnike na zatvoreni virtuelni sastanak sa svojom tehničkom savetodavnom grupom o evoluciji virusa da iznesu podatke o tome koje varijante virusa kruže u Kini, prenosi Rojters.

Kina je ukinula svoje “nulte-kovid” mere u decembru prošle godine, a broj slučajeva obolelih sada raste iako su zvanični podaci neujednačeni, navela je agencija.

– Želimo da vidimo realniju sliku onoga što se zapravo dešava – rekla je profesorka Marion Kopmans, holandski virolog u komitetu SZO.

Govoreći za Rojters uoči sastanka, ona je kazala da neki podaci iz Kine, poput broja hospitalizovanih, “nisu baš verodostojni”.

– U interesu same Kine je da pruži pouzdanije informacije – istakla je Kopmans.

Profesor Tulio de Oliveira, južnoafrički naučnik u komitetu, čiji je tim otkrio brojne nove varijante, rekao je da bi naravno bilo dobro dobiti više informacija iz Kine, ali da to važi za sve.

1 COMMENT

  1. U svim tim “svetskom organizacija” baš ne interesuje pravo stanje niti u Ukrajini, Rusiji, siriji, Iranu, a pogotvo ne u Kini!Čak i kad su nepoverljivi do podataka, koje su sami skupili,ako se rezultat ne sviđa zapadu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here