pixabay.com
Foto: Ilustracija

Turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je danas da Ankara neće odlagati planiranu vojnu operaciju na severu Sirije, gde deluju kurdske formacije.

U odgovoru na pitanje da li je Turska na samitu NATO u Madridu dobila savet da izbegne ili odloži planiranu vojnu operaciju na severu Sirije, Ankar je rekao da se na bilateralnim sastancima koje su imali na marginama samita to nije desilo, prenosi agencija RIA Novosti.

“Kako je rekao naš predsednik, ne dolazi u obzir da pristanemo na to. Kao što sam ranije rekao, učinili smo sve što je potrebno da osiguramo bezbednost naše zemlje pod vođstvom našeg predsednika i odlučni smo da to činimo i ubuduće”, poručio je turski ministar odbrane. Prethodno je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin rekao da je Ankara spremna za novu vojnu operaciju na severu Sirije, koja bi mogla da počne svakog trenutka.

Prisustvo turskih snaga u pograničnom području Sirije, koje tamo izvode operacije protiv kurdskih formacija, Damask je više puta nazvao nezakonitim i pozvao Ankaru da povuče svoje trupe, navodi ruska agencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here