Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U organizaciji Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, u bazi “Jug” i na poligonu “Borovac” od danas do 21. juna održava se međunarodna taktička vežba obučavanja “Platinasti vuk 24”.

Cilj vežbe, za čije planiranje se kao osnov uzima Povelja Ujedinjenih nacija, je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja oružanih snaga partnerskih zemalja u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Više od 200 učesnika, uvežbavaće taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom angažovanja u mirovnim operacijama, sa težištem na upotrebi neubojitog oružja.

Borba u urbanoj sredini, odbrana baze, kontrola masovnog okupljanja i rad na kontrolnom punktu deo su predviđenih vežbovnih aktivnosti, dodaje se u saopštenju.

Organizacijom i aktivnim učešćem Vojske Srbije na vežbama iz serije “Platinasti vuk”, koje se održavaju od 2014. godine, podižu se kapaciteti i osposobljenost komandi i jedinica za planiranje, organizovanje i izvođenje međunarodnih vežbi, kao i sposobnosti jedinica ranga voda i čete za angažovanje u mirovnim operacijama.

23 COMMENTS

  1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. E to nismo smeli kakva vezba sa amerikancima sa njima ima da vezbam preko cevi paraziti nam bre ubise decu na bombardovanje milicu na nosu e bre srbi to zaboraviste nisu nam oni prijatelji oni vide nameru nemoj posle kriv nam polaznik tu su razni spijuni iz raznih oblasti e da se ja pitam znao bi stacu sa njima tako smo im i pilote spasili a oni poslali njihove unuke da ubijaju nasu decu e moj srbine a osudili te da si genocidan

  3. Uvežbavaš svoju vojsku sa sigurnim sutrašnjim agresorom i sadašnjim okupatorom ? Zašto “generale” ne uzumaš terapiju redovno ? To nije dobro , slušaj konzilijum !!!

  4. Ja se skoro sve slažem sa tobom, ali ajmo redom.
    Da li ti smatraš Kosovo i Metohijom teritorijom Republike Srbije?
    Dai ti smatraš je da je “intervencija” Nato pakta 1999 bila agresija?
    Da li ti smatraš da bi članice Nato pakta trebale Srbiji da plate ratnu odštetu?
    Da li smatraš da je “oluja” iz 95 u HR bio genocid?
    Da li je bilo genocida u ustaškim logorima Jasenovac i drugima logorima?
    Da li je srpski narod genocidan?

    Ja smatram da su Kosovo i Metohija deo Republike Srbije!
    Nato agresija iz 1999 je bila agresija, zločin!
    Članice Nato pakta treba da plate Srbiji ratnu odštetu!
    Oluja u HR 95 je bila genocid!
    U Jasenovcu i u drugim logorima je bilo genocida!
    Srpski narod nije genocidan, srpski narod je slobodarski narod koji je uvek branio svoju državu, svoje postojanje i svoju slobodu!
    Eto vidiš na primer, tu imamo i jednu Nemačku koja je vršila genocid nad Srbima.
    Vidiš zbog toga ja ne želim u EU koja je inače Hitlerova ideja ih 1937 koji se zalagao za jedno Evropsko tržište od Portugala do Urala sa zlatnom Rajhs markom!
    Ne želim evro, ne želim dolar kao nacionalnu valutu u Srbiji!
    I smatram Rusiju kao i Kinu bratskim državama, države koje nikad Srbiji nisu dale nikakav ultimatum, nikakav uslov niti su nas ikad vojno napale!
    Smatram Republiku Srpsku jednog dana delom Republike Srbije!
    I šta ćemo sad zemljače? Najbolje rešenje za Srbiju je referendum po pitanju tako krupnih stvari kao što je ulazak u EU i NATO!
    Ako bude prilike glasaću da Srbija uđe u BRIKS!
    Živela Srbija, živela Rusija, živela Kina i živele sve slobodarske države na ovom svetu!
    STOP NEOKOLONIJALIZMU POD VODJSTVOM SAD!

    • Da zaboravio sam Dodik je odrzao referendum da 9.januar ostane dan Republike Srbske,eto vidis vise nije taj dan pogazio je volju naroda na referendumu.

  5. Cilj vežbe, za čije planiranje se kao osnov uzima Povelja Ujedinjenih nacija,

    Р1244УН
    ЈЕ ИЗ ИСТЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ
    МОРА СЕ ПОШТОВАТИ
    ЗАР НЕ???
    Предлажем
    И вјежбе са руском🇷🇺
    Војском у Нишу.

    🇷🇸☦️🇷🇺

  6. Гаранција за мир на планети:
    АМЕРИКА – СРБИЈА – РУСИЈА
    Живи били па видели.

  7. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ..EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here