Vojni tunel uskoro možda menja namenu

0

Razmatraju da promene namenu tunelu, koji se nalazi na raskrsnici puteva prema Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju
 

"S tog objekta bivše JNA skinut je status vojne tajne i mi ćemo sa predstavnicima Ministarstva odbrane sutra razgovarati o mogućnostima promene njegove namene", rekao je novinarima predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.

 

Tunel je građen pre gotovo tri decenije i često je spominjan u javnosti zbog toga kako je građen kao i njegove prave namene. Povremeno se u javnosti čulo da se koristi navodno za odlaganje opasnih materijala, a čak su i brojni manji potresi tla dovođeni u vezu sa ovim tunelom.

 

Predstavnici Ministarstva su organizovali, pre nekoliko godina, posetu tunelu predstavnicima lokalne uprave. Oni su tada novinarima rekli da je tunel građen za skladištenje naftnih derivata i za smeštaj robnih rezervi. Zbog nedostatka novca, završeno je tek oko trećina radova u odnosu na projekat. Radovi su obustavljeni 1996. godine.

 

"Ideja je da, u dogovoru sa Ministarstvom, Opština Nova Varoš preuzme ove objekte gde bi, uz dodatne radove, mogli da otvorimo magacine za krompir ili skladišta za neke druge proizvode, tim pre što je temperatura u tunelu konstatna i kreće se oko osam stepeni Celzijusovih", rekao je agenciji Beta zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović i dodao da Opština namerava da osposobi oštećenu mini-hidrocentralu građenu za potrebe tunela čija je snaga dva puta po 350 kilovata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here