EPA/Oleg Petrasyuk

Predsednik Saveza Albanaca Ukrajine Aleksandar Dermenklji kazao je da u Ukrajini ima i vojnika koji su u zonama sukoba.

On je za RTK rekao da su Albanci sa Kosova i iz Albanije, ali i dijaspore izrazili spremnost da priteknu u pomoć, pa čak i da se uključe u rat.

– Vojnici sa Kosova žele da dođu, a tu je već jedan vojnik iz Albanije. Bili su u mnogim ratovima i žele da dođu i ovde. Albanci nam svuda nude pomoć. Zovu me telefonom – kazao je Dermenklji.

Inače, nakon tenzija između Rusije i Ukrajine, Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore na Kosovu pozvalo je svoje građane da što pre napuste Ukrajinu, odnosno da ne putuju u tu zemlju.

Dermenklji smatra da uprkos napetoj situaciji rata neće biti.

– Političari će sesti za sto i rešiti problem. Neće biti rata – rekao je Dermenklji.

3 COMMENTS

  1. Albanci traže saveznike njima nije problem rat imaju praksu u tome imaju i mogučnosti jer dece na gomili dok posle tog rata dobiče cjela porodica državljansto te države i uživače u benifitima prosečna porodica albanaca broji 6 do 8 dece od posle rata toje bilo stagnirano 2000 do 2011 na 2 do 3 dece dok od 2012 do 2021 tose drastično zamenilo posle inicijative Vlade stupio u zakonski u rad Biro za nezapošljene i dečji dodatak isto tako pomoč i ne plačanje dažbine za socijalno ugrožene odjednom osetio se porast nataliteta vidno skače idese na množenje do 6 do 8 dece razlog tome je i zakon o potpomoči zemljoradnji i subvencije za zemljoradnike isto i za njihovu decu dečji dodatak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here