Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS-16

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je da Vojska Srbije 24 sata dnevno brine o nebu iznad Srbije, te da je važno da građani znaju da je vojska svakog trenutka tu za njih. Pratimo šta se dešava i da nećemo dozvoliti ni u jednom trenutku da nebo Srbije, a naravno ni čitava Srbija, budu ugroženi, ističe Stefanović.

Nebojša Stefanović je obišao pripadnike 310. samohodnog raketnog diviziona za protivvazdušnu odbranu, koji su angažovani u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije u okolini Kragujevca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovom prilikom ministar je najavio nabavke novih sredstava za ove jedinice i poručio da je važno da građani Srbije znaju da je njihova vojska svakog trenutka tu za njih i da neće dozvoliti ni u jednom trenutku da nebo Srbije bilo šta ugrozi.

Ministra Stefanovića dočekali su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 250. raketne brigade za PVD brigadni general Tiosav Janković.

Nakon referisanja komandanta 250. raketne brigade o nameni i zadacima jedinice, Stefanović je razgovarao sa pripadnicima dežurne jedinice i prisustvovao prikazu borbenog rada samohodne raketne baterije za PVD.

Posle obilaska raketnog položaja jedinice koja je u sistemu dežurstva, ministar odbrane je istakao da njeni pripadnici brinu o našem nebu 24 sata dnevno.

“Ovi momci i devojke iz protivvazduhoplovne odbrane spremni su da za najkraće moguće vreme dejstvuju po svakom agresorskom cilju. Imao sam prilike danas da vidim i demonstraciju prevođenja baterije u prvi stepen i kako su spremni da zaštite nebo naše voljene Srbije. Drago mi je da se ovde u Kragujevcu spremamo i za prijem potencijalne nove tehnike koja će uskoro stići u Srbiju i drago mi je da se naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana razvija svakoga dana i da je sposobnije svakog dana više, nego prethodnog, da uspešno zaštiti naše nebo, odnosno našu zemlju od svakog delovanja iz vazdušnog prostora”, rekaoje ministar Stefanović.

Prate se svetski trendovi

Istakao je i da naš sistem odbrane pažljivo prati koje sposobnosti koje razvijaju armije u svetu.

– Pratimo šta se dešava kao svetski trend, šta su mogućnosti dronova, novih letelica, raketa i drugih sredstava i želimo da naša Srbija nabavlja novu opremu i novo naoružanje, ali i da modernizacijom postojećeg u našoj zemlji budemo spremni da se suočimo sa svim izazovima. Za nas je veoma važno da građani Srbije znaju da je njihova vojska svakog trenutka tu za njih, da smo spremni, da pratimo šta se dešava i da nećemo dozvoliti ni u jednom trenutku da nebo Srbije, a naravno ni čitava Srbija, budu ugroženi – rekao je ministar Stefanović.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, što je ove godine omogućeno više novca za sistem odbrane.

– Drago mi je da možemo da, pored novog povećanja plata za naše pripadnike od osam posto, izgradnje stanova i ulaganja u opremu, razmišljamo i o novim mogućnostima poboljšanja životnog standarda vojnika. Želim da im poručim da njihova država brine o njima, da u svakom trenutku razmišljamo i kako da unapredimo njihov status i obezbedimo im najmodernije naoružanje i opremu, jer su oni zaista ponos naše zemlje – poručio je ministar Stefanović.

2 COMMENTS

  1. Ne pokazujte šta sve imate, gde ste i šta sve radite celo vreme. Dosta više! Ministar Gospodin Stefanović mnogo priča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here