“Vojska Srbije stalno napreduje“

0

Dan vojske Srbije obeležava se u znak sećanja na Drugi srpski ustanak 1815.
 

"Vojska Srbije stalno napreduje u svim segmentima, počev od slobode veroisposvesti, aktivna je u mirovnim misijama, ima partnerski odnos sa stranim oružanim snagama, poseduje visok nivo tehničke opremljenosti, a učešće žena u vojsci je na izuzetnom nivou", rekao je Nikolić u Užicu, na centralnoj svečanosti uoči Dana Vojske Srbije.

 

U govoru postrojenim jedinicama Vojske Srbije, koje su učestvovale u svečanom defileu, Nikolić je poručio da je sloboda malih naroda jača sila od velikih i moćnih jer "slabost sile jeste u tome što veruje u sebe".

 

U osvrtu na NATO bombardovanje Srbije 1999, Nikolić je rekao da je to "necivilizacijski presedan" jer se "dečiji životi ne mogu ničim nadoknaditi".

 

"Danas nam je zadatak da se rađamo i živimo u miru, a ne da ratujemo i umiremo, i nikad više zbog tuđih svađa", poručio je Nikolić.

 

Vojska Srbije napreduje u svakom segmentu: Tomislav Nikolić
 

Dan Vojske Srbije, 23. april, obeležava se u znak sećanja na Drugi srpski ustanak 1815. u Takovu čime je počelo stvaranje savremene srpske države i vojske.

 

Centralna svečanost prirđena je na Trgu partizana u Užicu. Marširali su pripadnici Pešadije, Garde i mirovnih jedinica Ujedinjenih nacija, a Užice su nadletali vojni avioni i helikopteri.

 

U svečanom defileu pred gotovo celim državnim i vojnim vrhom, i diplomatskim korom, učestvovalo je više od 1.500 pripadnika Vojske Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here