Fudbaleri Vojvodina osvojili su Kup Srbije u fudbalu na stadionu Čair u Nišu, pošto su posle produžetaka 2:2 i penala, savladali Partizan u neverovatnom finalu koje je obeležio odličan fudbal.

Konačno je viđeno finale dostojno srpskog fudbala i pravi spektakl koji su obeležili golovi, prelepi potezi i preokret. Sam susret, obeležili su odlična i otvorena igra, makazice Pavlovića za izjednačenje, kao i penali u kojima se Vojvodina bolje snašla.

Od samog starta meča viđena je otvorena igra na obe strane, a na samom početku konkretniji je bio Partizan. Tako je već u 11. minutu Sadik probio po levoj strani, ostavio i proigrao Asana na Petercu, čiji je pokušaj sjajno zaustavio Rockov.

Napadi su se nastavili sve do sredine prvog dela igre kada se Vojvodina oslobodila pritiska i napala gol crno-belih.

Tako je u 38. minutu Vojvodina i povela posle gola Vukadinovića. Prvo je Mrkaić oduzeo loptu Strahinji Pavloviću, potom je asistirao Bojiću, a ovaj pružio paralelu u peterac gde je potpuno neometan Vukadinović plasirao loptu u mrežu.

 

 

Sličan scenario viđen je i u nastavku. Tako je Partizan konstantno napadao, ali je Vojvodina uspela da duplira prednost u 58. minutu. Strahinja Pavlović je ponovo pogrešio u defanzivi, a Bojić seizborio se za šut i plasirao loptu u mrežu pored nemoćnog Stojkovića.

 

 

Od tog momenta, na terenu je postojao samo jedan tim. Crno-beli napali su još jače rivala, pa su tako u 81. minutu Sadik i Stevanović su iskreirali su akciju posle koje je mladi ofanzivac majstorski odreagovao i savladao Rockova.

 

 

 

Do pred sam kraj meča delovalo je da će Lale odoleti pritisku i sačuvati prednost, ali je onda, u poslednjem minutu nadoknade susreta, posle kornera, lopta došla upravo do Pavlovića, koji je makaicama postigao gol za izjednačenje i umesto trgičara, postao heroj crno-belih.

 

Do kraja, ušlo se u produžetke u kojima nije bilo golova, pa je Vojvodina pobedila i osvojila Kup posle boljeg izvođenja penala.

PENAL SERIJA

0:1 – Natho
1:1 – A. Stojković
1:1 – Vitas (preko gola)
2:1 – Gemović (panenka)
2:2 – Stevanović
3:2 – Devetak
3:2 – Zdjelar (preko gola)
4:2 – Đorđević
SASTAVI

VOJVODINA: Rockov, Stojković, Saničanin, Bralić, Đorđević, Drinčić, Bojić, Andrić, Vukadinović, Čović, Mrkaić.

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Marković, Asano, Sadik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here