Youtube
Vilijam Voker

Bivši šef Posmatračke misije OEBS-a na Kosovu tokom rata Vilijam Voker izjavio je na T7 da oseća obavezu da doprinese oslobađanju Hašima Tačija i ostalih lidera nekadašnje OVK, navodeći da bi u Hagu mogao da se pojavi kao svedok odbrane.

– Ne samo zato što je podvrgnut veoma nepravednom krivičnom gonjenju u Hagu, već se osećam obaveznim da pokušam da uradim nešto da učinim najbolje za Tačija. I za Kadrija Veselija i za Jakupa Krasnićija. Mislim da ih Haški tribunal tretira veoma nepravedno – kazao je Voker.

Kako dodaje, pokušao je da učini sve što može da im pomogne i nada se da će se pojaviti kao svedok odbrane kada tužilaštvo konačno okonča krivično gonjenje.

– Dakle, osećam da sam bio veoma nepravedan prema njemu dok je on bio predsednik, da sam personalizovao neke stvari koje nije trebalo, i želeo bih da doprinesem da se pravda u Hagu uspostavi, što mislim da se trenutno ne dešava – rekao je Voker.

3 COMMENTS

  1. Teško da neka izjava neosuđenog zločinca može da bude autodestruktivnija od ove. Kako još taj lik nije na crvenoj poternici naše zemlje. Jevreji su fašističke zločince lovili pa skoro do kraja 20-tog veka.

  2. Zašto Rukovodsvo Srbije i narod Srbije
    ne pokrenu krivičnu prijavu laznu izjavu Vokera koja je
    zbog njega i laži njegove dovela do
    bombardovanja SRJugoslavije!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here