EPA/Dennis Brack
Sedište CIA u Lengliju

Centralna obaveštajna agencija (CIA) evakuisala je proteklih nedelja obaveštajca koji je služio u Srbiji, a koji je zadobio ozbiljne povrede nastale zbog neuroloških napada, poznatih kao “havanski sindrom”, objavio je “Volstrit džurnal”, pozivajući se na sadašnje i nekadašnje američke zvaničnike.

Incident na Balkanu, o kome, kako navodi američki list, ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u nizu onoga što zvaničnici opisuju kao stalni napadi nečim za šta se sumnja da predstavlja neku vrstu usmerenog energetskog izvora.

– U poslednjih 60 do 90 dana bilo je više prijavljenih slučajeva na američkom tlu i u drugim delovima sveta – izjavio je dr Džejms Đordano, profesor neurologije sa Univerziteta Džordžtaun koji savetuje američku vladu po tom pitanju.

Oko dve stotine američkih zvaničnika i članova njihovih porodica razbolelo se od “havanskog sindroma”, misteriozne bolesti, čiji su simptomi migrena, mučnina, poremećaj pamćenja i vrtoglavica, piše Rojters.

Zvaničnici iz američke ambasade su prvi put prijavili slučaj 2016. godine na Kubi. Sredinom jula više od dvadeset zvaničnika SAD u Beču prijavilo je simptome slične “havanskom sindromu” otkako je predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost u januaru.

U izveštaju Vlade SAD objavljenom prošle godine, navodi se da je “usmerena radio-frekvencija” najpouzdanije objašnjenje za misteriozne simptome koje imaju diplomate stacionirane u američkim ambasadama u Havani i drugde.

1 KOMENTAR

  1. CCC, CIA U SRBIJI NEMOGUĆE???? Ja bi im poslao sanduk onog otpada što ga baciše na nas i to bi ga stavio pred njihovu kapiju da sija. Treba ih sve proterati i onako o nama misle da smo majmuni (pavijani), ne šimpanze (to su Hrvati i Crnogorci).

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime