Vordsvort: Srbija u EU za sedam, osam godina

0

Malo realniji od srpskih političara: Ambasador Stiven Vordsvort
 

“Nije realno da ceo Zapadni Balkan uđe u Evropsku uniju do 2014. godine. Ne želim da licitiram datumima, ali mislim da je za Srbiju mnogo realniji rok od sedam, osam godina, pod uslovom da se maksimalno fokusira na evropske integracije i da se otklone sve prepreke na tom putu“, izjavio je u intervjuu za “Novosti“ britanski ambasador u Beogradu Stiven Vordsvort.

 

Upitan da li su realne prognoze da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU do kraja godine, Vordsvort je odgovorio da je mnogo izvesnije da će se to dogoditi 2011. godine.

 

"Što se nas tiče, bili smo još u decembru spremni da otpočnemo proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i vaš zahtev mogao bi odmah da bude prosleđen Evropskoj komisiji, jer mi u Britaniji na to gledamo kao na tehnički, ne politički korak", rekao je Vordvort.

 

Britanski ambasador u Beogradu očekuje da će proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju najverovatnije početi u junu, pod pretpostavkom da Srbija održi dobar nivo saradnje sa Haškim tribunalom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here