Facebook/PU Kranj

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na autoputu kod Ljubljane, prema graničnom prelazu sa Austrijom Karavanke, lakše su povređeni vozač autobusa i dvojica vozača kamiona.

Hrvatski autobus, u kojem je bilo 30 osoba, od čega 28 putnika, nakon sudara je probio zaštitnu ogradu i delom prešao na suprotnu stranu auto-puta prema Ljubljani. Putnike i vozače su posle pola sata evakuisali vatrogasci odveli ih u susedni Šenčur, gde su pričekali na dolazak drugog autobusa, koji ih je odvezao prema odredištu.
Uprkos strahovanju da bi u nesreći moglo biti žrtava, pokazalo se da u autobusu niko nije bio povređen, dok su lakše povrede zadobili vozači kamiona i autobusa.
Komandir saobraćajne policije Kranj Zoran Kužet izjavio je kako je utvrđeno da je nesreću izazvao državljanin BiH, koji je vozio kamion i da je uzrok neprilagođena brzina. Testovi na prisutnost alkohola kod sve trojice vozača bili su negativni pa se događaj tretira kao saobraćajni prekršaj.
Auto-put iz Ljubljane prema Austriji bio je zbog nesreće zatvoren za saobraćaj više sati.

Nočna nesreča na avtocesti

?️Proti Ljubljani in Karavankam promet sproščen, posledice odstranjene….ℹ️Zato? je pri Brniku ❌?zaprta gorenjska avtocesta proti Jesenicam in prehitevalni pas proti Ljubljani. Odstranjevanje posledic bo trajalo še vsaj 2-3 ure ali več. ?Nastal večji zastoj, prosimo previdno.

Gepostet von Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj am Montag, 20. Januar 2020

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here