Youtube/Zamediatelevizija
Vladimir Veličković

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, kaže da je od prošlog petka u ovaj grad došlo oko 250 ljudi iz dijaspore, ali da je mahom reč o onima koji su u inostranstvo otišli da rade na crno.

– Uglavnom je reč o sugrađanima koji su se vratili iz Nemačke i Austrije, a tamo nisu imali zdravstveno osiguranje. Još pravimo procene koliko je Negotinaca stiglo u ovom poslednjem talasu, ali i sami prikupljamo te informacije tako što sam izdao naređenje svim mesnim zajednicama da prikupe te podatke. Istovremeno, i policija radi svoj posao i redovno proverava one kojima je određena samoizolacija. I mi smo na početku imali problema s disciplinom, ali sam odmah ograničio rad kafića i restorana do 15 časova. Jasno mi je da je mladima dosadno, ali moraju da shvate da su sve propisane mere u interesu cele države kako bismo prošli sa što manje žrtava – ističe Veličković.

Prema njegovim rečima, jedan deo dijaspore se vratio zbog svojih roditelja i rodbine. Predsednik opštine Negotin uverava da za tim nema potrebe i poručuje dijaspori da bez preke potrebe ne dolaze.

– Verujte, o starijima iznad 65 godina brinemo kao o svojim roditeljima. Imamo sasvim dovoljno volontera, a pritom su se i mnogi mladi samoorganizovali, pa pomažu. U seoskim sredinama je to mnogo lakše zato što je sve moguće odraditi sa svega nekoliko ljudi, a pritom i vlasnici radnji su odlučili da dostavljaju robu svojim sugrađanima do kuće – ističe predsednik opštine Negotin.

Telefoni

Za sve građane Negotina 24 časa otvorene su telefonske linije u vezi s virusom korona, pomoći starijima i merama koje su stupile na snagu.

Informacije se mogu dobiti:

Situacioni centar

+ 381 19 544-000,

+ 381 19 548-335,

+ 381 69 8482 785

Policijska stranica

+ 381 19 542-956

1 COMMENT

  1. Naravno da su to radnici koji su radili na crno ali kad su vam bili potrebni politički poeni rekli ste da ste sveli nezaposlenost na najniži procenat a da pri tom ni jednom niste priznali da je jedan od razloga odlazak velikog broja radnika u EU na crno e sad se to vrača kao bumerang. A što se tiče radnog vremena kafića neznam, Premijerka kaže od 8 do 20 a u Negotinu do 15 č ko da nismo ista država. Đ.T

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here