Vratili se subotički maturanti

0

Roditelji koji su se okupili ispred gimnazije su kazali da su juče bili veoma uznemireni kada su im deca javila da su im pasoši nestali i da ne znaju šta se tačno dešavalo

Učenici i profesori su izlazilI iz autobusa sa pasošima u ruci verovatno aludirajući da su njihovim rukama putne isprave najstigurnije.

Kazali su da ih je veoma neprijatno iznenadio jučerašnji događaj u Firenci, ali da se na svu sreću na kraju sve završilo bez ikakvih posledica.

Prema predstavnici agencije "Profis" Aleksandri Kovačič, koja je takođe putovala sa maturantima na recepciji hotela je predato 43 pasoša dok su pasoši druge grupe maturanata zadržani u sefu autobusa.

Dan uoči izlaska iz hotela recepcioneri su kazali da pasoši nisu kod njih, i da nikada i nisu bili predati.

Profesori i predstavnici turističke agencije su o tome odmah obavestili policiju i pozvali konzularno odelenje Ambasade Srbije u Milanu.

Autobusi sa maturantima su se u prepodnevnim satima uputili ka Milanu.
Naime, Ministarstvo inostranih poslova Srbije je naložilo konzulatu u Milanu da izda privremene putne isprave maturantima.

Konzul Srbije u Italiji je, prema predstavnicima agencije "Profis" preko koje su maturanti putovali da će ovaj slučaj biti istražen do kraja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here