Printscreen/ Budi human

Vreme je ključno u borbi ove hrabre dvogodišnje devojčice jer je potrebno da što pre ode na lečenje.

Dvogodišnjoj Lenki Lazarević iz Novog Sada je potrebna naša pomoć da bi pobedila tešku bolest koja joj dijagnostifikovana u junu 2022. godine.

Naime, tada je otkriveno da Lenka ima akutnu leukemiju limfoblastnih ćelija, i to posle izvršene analize koštane srži u toku hospitalizacije na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine zbog povišene telesne temperature, povišenih vrednosti leukocita prilikom analize kompletne krvne slike i hepatosplenomegalije.

Lečenje citostaticima započeto je odmah u pomenutom Institutu, a posle devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine. Samo dva meseca potom, u aprilu 2023. godine, Lenka je opet hospitalizovana i tada joj je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv.

Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata i s obzirom na to da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantaciju koštane srži obavi u inostranstvu.

I pored teške bolesti i naporne terapije, Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, voli da trči u parku, da se ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata.

Vreme je ključno u Lenkinoj borbi jer je potrebno da što pre ode na lečenje.

Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu, troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Kako se navodi iz Humanitarne fondacije “Budi human”, koja prikuplja novčana sredstva za ovu hrabru devojčicu, Lenki možemo da pomognemo slanjem SMS poruke – 1491 na broj 3030, ili uplatom na dinarski ili devizni račun:

Dinarski račun: 160-6000001670755-65

Devizni račun: 160-6000001671193-12

IBAN: RS35160600000167119312

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

ili putem e-doniraj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here