Vri kao u košnici

0

Omladina pred kontejnerom
 

U sredu je najpotrebnijim proizvodima napunjen kontejner dužine 20 i širine 3 metra i još jedan manji, u četvrtak je odmah nastavljeno utovaranje još jednog kontejnera. Količine različite robe su ogromne, jer se u centar za donacije u Srpskom centru sliva sve ono što se preko 28. juna donira za ugrožene sa područja cele Kanade.

 

Akcija u punom jeku

Od Cvike Vidakovića, direktora fondacije Car Lazar eparhije kanadske saznajemo da je akcija prikupljanja sredstava u punom jeku u Vankuveru, Vindzoru, Hamiltonu, Ričmond Hillu i Torontu. Akcija se nastavlja i u crkvi Sabora svih svetitelja u Misisagi (do srede uveče sakupljeno je 17.697 dolara) i u Okvilu, u crkvi Svetog Petra i Pavla gde je sakupljeno 14.770 dolara.

Najagilniji i najvredniji su članovi organizacije 28. juni, članovi crkvenog folklora "Sveti Sava"- Oplenac, ali i mnogobrojni mladići i devojke koji su preko medija saznali za akciju pakovanja i utovara robe i došli da pomognu.

Luka Nešković je jedan od onih koji je za akciju 28. juna saznao preko Fejsbuka i Tvitera. Vozio je preko 70 kilometara iz Vitbija do Misisage kako bi se priključio ostalim i pomogao u sortiranju, pakovanju i utovaru robe u knotejner.

– Hteo sam nešto da uradim, da pomognem na neki način. Strašno je to što se tamo desilo, i mi želimo da naš narod tamo zna da nije sam i da mi svi koji ovde živimo tražimo i iznalazimo načine da im pomognemo, kaže ovaj 20-godišnji student.

I sestre Dragica i Verica Bakoč vredno su radile na pakovanju i utovaru paketa. Mlađa Verica zadivila je prisutne snagom i umećem, baratala je paketima bolje i od muškog roda, primetili su oni koji su sa njom radili.

Snaga socijalnih medija najbolje je vidljiva baš kada se nešto ovako organizuje. Organizacija 28. jun komunicira sa svojim članovima i simpatizerima preko Fejsbuka i Tvitera, to je sve mlad svet vičan današnjim tehnologijama, pa je i odziv u donatorskom centru zaista impresivan.

 

Inače, 28. jun je sakupio i 11 hiljada dolara donacija preko interneta i delom će od tog novca finansirati slanje kontejnera u Srbiju. Ostatak novca će se poslati Crvenom krstu Srbije i vladinom fondu za vanredne situacije, a akcija prikupljanja i novčane i pomoći u robi se, naravno, nastavlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here