Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Politički analitičar Fisnik Haljimi u izjavi za Kosovo Onlajn ocenjuje da su vanredni parlamentarni izbori najbolja opcija za izlazak iz trenutne političke nestabilnosti, a prema njegovom mišljenju eventualni ulazak Demokratske partije Kosova u vladajuću koaliciju neće imati smisla, jer to nije odraz volje građana. 

– Novi izbori su najbolje rešenje i to što je pre moguće, sada imamo jasnu situaciju sa koronavirusom, znamo šta nas očekuje, znamo kako treba da se ponašamo i u tom smislu smatram da su izbori najbolja opcija – ocenio je Haljimi.

Ramuš Haradinaj vrlo lako može postati predsednik Kosova, imajući u vidu političke mahinacije koje su se dešavale i koje se i danas dešavaju na Kosovu, smatra Haljimi.

– Svesni smo činjenice da ovde kod nas onaj ko je veštiji može da bude na poziciji, bez obzira da li je kvalifikovan za to. U ovom slučaju Haradinaj može da postane novi predsednik Kosova ako za to ima saglasnost isključivo Demokratske stranke Kosova i Demokratske partije Kosova. Iako su izgledi za to veoma mali nije nemoguće s obzirom da su se ovde događale različite političke mahinacije – kaže ovaj analitičar.

Haradinaj je prema Haljimijevom mišljenju vešt “igrač”. On je podsetio na Haradinajevu ostavku na funkiciju premijera kada je dobio poziv za saslušanje u Hagu, koja se i tada činila neiskrenom i koja je bila zbog političkih ciljeva, a ne zbog političke etike.

– Prvo je pitanje da li će optužnica protiv predsednika Tačija postati punopravna, ali mislim da je najvažnije da to bude ličnost koja može da ujedini narod Kosova, koja može da predstavlja Kosovo u dobrom svetlu i to je ono što nama treba – zaključio je Haljimi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here