pixabay.com

Tenkovi “abrams” i borbeni avioni F-16 neće biti angažovani u predstojećoj kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine.

Oni su namenjeni dugoročnoj “strategiji obuzdavanja Rusije”, izjavio je načelnik Združenih generalštabova Oružanih snaga SAD Mark Mili.

– Svi se slažu da je Ukrajini potrebno modernizovano ratno vazduhoplovstvo. Za to je potrebno određeno vreme – rekao je general.

Prema njegovim rečima, obuka ukrajinskih snaga na naprednim američkim tenkovima “abrams” već je počela, ali ti sistemi neće biti spremni za kontranapad ukrajinskih snaga.

– Novo oružje je potrebno Kijevu u dugoročnoj perspektivi kada Rusija krene u novu ofanzivu – izjavio je oficir.

Prethodno je Mili izjavio da američki lovci F-16 neće biti čudotvorno oružje za Ukrajinu i biće mnogo skuplji od različitih projektila i kopnene tehnike.

Ranije je portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio da su isporuke američkih lovaca F-16 Kijevu prioritet za SAD. On nije pojasnio kada će tačno Oružane snage Ukrajine dobiti lovce, kao i koje će zemlje učestvovati u isporukama i obuci ukrajinskih vojnika.

2 COMMENTS

  1. Pa nije to, evo vam F-16 i tenkove, pa gledajte sta cete. Treba tu poprilicno vremena za obuku. Zaista je cudno da onolika ruska vojna sila jos uvek lomi zube na ovoj takozvanoj specijalnoj akciji? Ajde pomoc Zapada – ali i Rusi imaju iranske dronove, Cecenske bandite, i 142.952.112 miliona stanovnika naspram 43.79 miliona stanovnika u Ukrajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here